dimarts, 26 de maig del 2009

Un gran Biòleg "Fleming".

Alexander Fleming
Alexander Fleming va ser un biòles i professoer universitari escosès guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l'any 1945, famós per ser el descobridor de la penicil.lina.
Penicil.lina
Les penicil.lines són antibiòtics del grup dels betalactàmics utilitzats profusament en el tractament d'infeccions provocades per bacteris que i són sensibles.
Al septembre de 1928 realitzava diversos experiments en el seu laboratori i en inspeccionar els seus cultius abans de destruir-los va notar que la colònia d'un fong havia crescut espontàniament, en una de les plaques de Petri sembrades smb Staphylococcus aureus.Fleming va observar més tard les plaques i va comprovar que les colònies bacterianes que es trobaven al voltant del fong, posteriorment identificat com Penicillium Natotum, eren transparents a causa de la mort dels bacteris de la placa, i descobrí així la penicil.lina.
Alex Barrera

1 comentari:

  1. Hola!

    Sóc la mestra dels nens i nenes del Pere Lliscart us volia felicitar pel blog que heu fet durant aquest mes i donar-vos les gràcies pels comentaris fets als meus alumnes.

    Espero que us vagi molt bé.

    Emma

    ResponElimina